Familien Duch

Peter Duch

Singapore

Singapore

År 2007

Vi ankom med tog fra Kuala Lumpur. Da toget ankom til grænsen til Singapore stoppede det og vi blev omringet af sværtbevæbnet politi med fingeren på aftrækkeren af deres maskinpistoler og med glammende hunde. Alle blev gennet ud af toget med al bagage og vi blev stuvet ind i et lille overfyldt rum, hvor vi måtte stå som sild i tønde et par timer, under bevogtning, mens toget minutiøst blev gennemsøgt. Herefter blev al vor bagage gennemrodet. Langt om længe fik vi endelig lov til at tage plads i toget igen og så gik resten af turen til banegården i Singapore i et totalt langsomt tempo. Uden overdrivelse tror jeg, vi kunne have spadseret turen hurtigere, så da vi endelig ankom, var vi 6 timer forsinket. Karen og Thomas ventede på os på banegården og herefter kørte vi hjem til dem. Vi havde aftalt at skulle spise morgenmad hos dem, men det blev i stedet til en sen frokost.

En lang svævebane fører ud til den lille ø Sentosa. Turen går over trætoppene og hen over sundet mellem øerne, nogle gange i lidt svimlende højder. En utrolig smuk tur. Sentosa er til forlystelser. Der er golfbaner, ressorts, kunstig anlagte sandstrande, marina samt et kæmpestort forlystelsescenter, hvor vi morede os nogle timer.

Et besøg i Singapore indebærer selvfølgelig også et besøg på Raffles Hotel med den lange bar. Det var på det berømte hotel fra 1886 at Singapore Sling så dagens lys for første gang. Hotellet er smukt og bibeholdt i den gamle stil. Overalt ligger der jordnøddeskaller i massevis, da skålene med jordnødder på bordene konstant fyldes op til gæsterne. Vi skulle selvfølgelig også have en af de berømte Singapore Sling, mens vi lyttede til husorkesteret.

Efter at have rejst rundt i østen skulle man lige vende sig til prisniveauet i Singapore, da priserne mange steder ligger på linie med Danmark, hvad angår restaurantsbesøg.

 

En af de kunstigt anlagte strande på Sentosa

Parti fra Singapore

Karen og Thomas’s lejlighed ligger lige ud til den dejlige fællespool

Raffes Hotel

Der er også andet end skyskrabere i Singapore. Her et parti fra Little India

Karen og Thomas nyder en herlig brunch sammen med os, på et af byens bedste hoteller

Fra en planteskole med bonzai i det nordlige Singapore. Man kan skimte byens skyline i baggrunden.

Singapore er et godt sted at købe elektronik. Men som alle andre steder skal man kikke sig godt for og min erfaring siger mig, at man bør købe elektronik i en etableret forretning og ikke på markeder m.v. Skønt vi lige havde købt et godt kamera i Kuala Lumpur, blev det dog også til et godt videokamera her.  Selvfølgelig til en god pris efter en del forhandling. Udbuddet af elektronikforretninger er ganske betragtelig, men ved Karen og Thomas’s hjælp, fandt vi et kæmpestort varehus, som de kendte og hvor der var mulighed for at gøre gode handler.

Singapore er en meget kompleks by. Størstedelen af befolkningen er af kinesisk afstamning—77% - er der også en stor gruppe malayer på 14% og 8% af indisk afstamning. Trods denne blandede etniske sammensætning er der  store rangforskelle. Malayerne er ikke et folkefærd, der behandles særlig godt, men et nødvendigt onde, for at få det dårligste arbejde udført. Ud over de malayer, der er bosat i Singapore, ankommer hver morgen massevis af malayer fra fastlandet for at arbejde og tager så den modsatte vej om aftenen. Lidt uden for byen ligger en række grimme boligblokke. Her bor en del malaysiske mænd under kummerlige vilkår,  hvor der er stuvet 10-12 mand samme pr. værelse. Hver morgen kommer repræsentanter for arbejdsgiverne i lastbiler og vælger de af mændene ud, som de ønsker at bruge den dag.

Der findes ligeledes en række unge philippinske  kvinder i Singapore, som er ansatte som barnepiger, stuepiger o.s.v. Brugen af unge piger er meget udbredt, også hos mellemklassen.

Strædet mellem Malaysia og Singapore er et meget trafikeret stræde, som man måske kan fornemme fra dette billede.

Der er mange fine og dyre restauranter i Singapore

Efter nogle afslappende dage i Singapore, var det tid til at drage videre. Vi skulle med fly fra lufthavnen til Bangkok. Som ved vor modtagelse til Singapore, blev vi også ved afrejsen fulgt gennem sikkerhedschecket af skarpt bevæbnede politi. 3 politibetjente stod med spredte ben, fingeren på aftrækkeren af deres maskinpistoler og så meget årvågne og barske ud.

 

Kirker findes der også i det multikulturelle Singapore, men det ser ikke ud til at religionen har så stor betydning