Familien Duch

Peter Duch

Familien Duch

Peter Duch

Stammer Duch familien fra Holland, Spanien, Holstein, England eller ...

Slægtsforskning

Allerførst vil jeg gerne sige tak til de rigtig mange, der har bidraget til at  få så mange informationer med om vor familie. Det er altid en fornøjelse at få en mail, brev eller telefonopkald fra et familiemedlem, der kan bidrage med nye oplysninger eller som har gode ideer.

 

Da jeg var barn, fik jeg fortalt at for mange, mange år siden, kom 2 brødre, der stammede fra Holland og som bar navne Duch, vandrende op gennem Jylland.  Deres veje skiltes og den ene vandrede over Fyn til Sjælland hvor han grundlagde den sjællandske del af familien, mens den anden fortsatte op gennem Jylland og grundlagde den jyske stamme.

 

Jeg har ikke kunnet påvise, at denne krønike  skulle være sand. Men jeg har fået tilkendegivet fra mange, både på Sjælland og i Jylland, at man kender historien.

 

Det nærmeste jeg er kommet til noget, der kunne smage lidt af hollænder er  de 2 brødre Claus Duch (1747—1798) og  Jacob Christian Diederich Duch (1736-?), der kom fra Holstein og fik arbejde som hollændere på gårde på Fyn.  Hollænder var datidens betegnelse for mejerist. Deres bror Christian Friderich Duch fik senere også arbejde som hollænder på Fyn.Deres far Hans Hindrich Duch arbejdede for øvrigt også som hollænder.

 

Kikker vi omkring i Europa, finder vi de første Duch’er i Spanien. Monserrat Duch og Eleanor fik mindst 3 børn sammen i 1579, 1581 og i 1584, så det er også en mulighed, at vore forfædre skal findes der.

I England fik Edmund Duch  døtrene Alice og Margerye i henholdsvis 1586 og 1588.

I Tyskland finder vi Anna Margaretha Duch, der blev gift i 1685.

Jeg har ikke umiddelbart kunne hæfte disse øvrige europæer sammen med vor danske gren af Duch familien, men jeg har heller ikke brugt ret mange kræfter på det, så hvis nogen har lyst til at forske i det, er i meget velkomne.